Какво е животът...и любовта


Някой, преди време ми беше изпратил един файл за живота и любовта. Бях го забравила. Сега разчиствайки компютъра го намерих и реших да го споделя с теб.



     Животът, това е процесът по търсенето и намирането на любовта, а всеки човек се ...нуждае да срещне по пътя си своите четирима. 

Първият, това си самият ти. Вторият е този, когото обичаш най-много. Третият е този, който те Обича най-много, а четвъртия е този, с когото прекарваш остатъка от живота си. 

     В живота си, първо ще се срещнеш с този, когото обичаш най-много и ще научиш какво е усещането да си влюбен. Понеже вече знаеш как се усеща любовта можеш да откриеш този, който ще те обича най-много. 

След като си обичал и са те обичали вече ще знаеш от какво имаш най-много нужда. Тогава ще намериш човекът, който е най-подходящ за теб и с когото ще можеш да споделиш остатъка от живота си. 
За съжаление, в истинския живот тези тримата не са един и същ човек.
Този, когото обичаш най-много, не те обича. 
Този, който те обича най-много, не е този, когото ти обичаш. 
А този, с когото прекарваш остатъка от живота си не е нито този, които те е обичал най-много, нито този, когото ти си обичал най-много. 
Той е просто човекът, който е бил на точното място в точното време.
Ти кой си в живота на останалите хора? 



Няма човек, който умишлено да промени чувствата си. Когато те обича, той наистина те обича. Но и когато вече не те обича, той наистина не те обича повече. Когато те обича, може да се престори че не те обича. Същото се случва и когато не те обича повече, няма начин да се направи, че те обича. 

Когато някой не те обича и иска да те напусне ти трябва да се замислиш дали все още го обичаш. Ако също като него не го обичаш вече, не си позволявай да се опитваш да го задържиш само заради гордостта си. Ако все още го обичаш, би трябвало да му пожелаеш щастие и да се надяваш, че някой ден ще бъде с онзи, когото ще обича най-много, не го спирай да намери този някой. Ако му попречиш да намери щастието, това е показателно, че ти повече не го обичаш. И ако не го обичаш, какво право имаш да го обвиняваш за това, че чувствата му са се променили? 



     Любовта не е желанието да притежаваш. Ако харесваш луната, можеш да я задържиш в басейна си. Но лунното сияние пак ще те осветява. С други думи, когато обичаш човек е хубаво да намериш друг начин да го имаш. Позволи му да се превърне в незабравим спомен. 

Ако наистина обичаш някого, трябва да го обичаш за това, което е. Обичай го заради своите добри и лоши страни. Можеш да пожелаеш да стане такъв, какъвто искаш да бъде, само защото го обичаш. Ако той съумее да се промени и да стане такъв, какъвто го искаш, ти повече няма да го обичаш. 

Когато наистина обичаш един човек не търсиш причини. Ти просто знаеш, че независимо кога и къде, в добро или лошо настроение, ти искаш той да е с теб. Истинската любов е когато двама човека могат да преминат през най-тежките проблеми без да си искат обещания и да изброяват критерии. 

В една връзка понякога трябва да полагаш усилия и да даваш, не винаги да си на страната на получаващия. Да си далеч от другия е нещо като тест. Ако връзката е силна, тогава можеш да признаеш единствено поражение. Истинската любов никога не може да се превърне в омраза. 

Когато двама човека са влюбени, те искат от другия клетви, обещания.. Защо? Защото не си вярват един на друг, те не вярват на своят любим. Тези клетви и обещания са безполезни. Океаните пресъхват, но моята любов ще остане непроменена! Ние знаем, че небето никога няма да падне, океанът да пресъхне. Дори и да се случи, ще бъдем ли живи тогава? 

Внимавай когато даваш обещание, не обещавай неща, които не можеш да изпълниш. 

Кълни се в неща, които никога няма да се случат, защото никога просто няма да настъпят, така че няма вреда да го правиш случайно. И запомни да се заклеваш в неща, които никога няма да станат е 
най - трогателно! 

В една връзка, това, което казваш е едно, но това което вършиш друго. Този, който говори не вярва, но и другия който слуша, също не вярва. 
Коя личност си намерил до сега в този толкова голям свят? И кой те намери?


Коментари