Риба - хранителни продукти
Хапваш ли риба? Малко информация с какво е полезно месото от риба за нашия организъм.
Правилното
хранене е важно и с интерес ще продължа да чета заедно с теб какво е написано в
ХРАНА И ХРАНЕНЕ - в
книгата на
ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ
БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА
Рибата
също е много полезна храна, особено ако е прясна. Прясната риба се познава
по приятния мирис, розовия цвят и бистрите очи. Люспестите
риби (бяла риба, шаран, мряна и др.) се смилат по-лесно, отколкото
рибите с гладка кожа (сом, щука и др.). Варената риба е по-лесно
смилаема в сравнение с печената и пържената. Младата варена риба (особено бялата) е добра даже за тежко
болни. Рибата, както и месото, е източник на пълноценни
белтъчини. Месото на моруната, есетрата, сьомгата и др. съдържа доста мазнини, а в бялата
риба, шарана, щуката мазнините са малко. Рибеното месо съдържа витамини А, В:, В2 и D. В черния
дроб на някои видове риби се срещат във висока концентрация витамините А и D. Рибите
съдържат и значително количество соли на фосфора и калия, а в морските риби и раци
има твърде много йод.
Уважаеми читателю,
Благодаря ти за отделеното време
над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е
от полза, като си припомним за безценното наследството оставено ни от ПетърДимков - Лечителя. Ще съм ти благодарна, ако решиш да я подкрепиш като я
споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна.
За мен е важно твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го
споделиш в коментарите по-долу.
Очаквай
следващата статия на тема „Здраве” , в която заедно с теб ще
разлистим книгата на
ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ
И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА
Статията
не е спонсорирана.
Коментари
Публикуване на коментар