Риба - хранителни продукти


Хапваш ли риба? Малко информация с какво е полезно месото от риба за нашия организъм.
Правилното хранене е важно и с интерес ще продължа да чета заедно с теб какво е написано в ХРАНА И ХРАНЕНЕ - в  книгата на 

ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ
БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА




     Рибата също е много полезна храна, особено ако е прясна. Прясната риба се познава по приятния мирис, розовия цвят и бистрите очи. Люспестите риби (бяла риба, шаран, мряна и др.) се смилат по-лесно, отколкото рибите с гладка кожа (сом, щука и др.). Варената риба е по-лесно смилаема в сравнение с печената и пържената. Младата варена риба (особено бялата) е добра даже за тежко болни. Рибата, както и месото, е източник на пълноценни белтъчини. Месото на моруната, есетрата, сьомгата и др. съдържа доста мазнини, а в бялата риба, шарана, щуката мазнините са малко. Рибеното месо съдържа витамини А, В:, В2 и D. В черния дроб на някои видове риби се срещат във висока концентрация витамините А и D. Рибите съдържат и значително количество соли на фосфора и калия, а в морските риби и раци има твърде много йод.

     Уважаеми читателю,
     Благодаря ти за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза, като си припомним за безценното наследството оставено ни от ПетърДимков - Лечителя. Ще съм ти благодарна, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

     Очаквай следващата статия на тема „Здраве” , в която заедно с теб ще разлистим книгата на  

ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА

Статията не е спонсорирана.
Следи всички публикации за Health / Здраве ТУК

Коментари