Хранителни продукти - Месо


Важно е да знам какво да е дневното ми меню всеки ден.
Правилното хранене е важно и с интерес ще продължа да чета заедно с теб какво е написано в ХРАНА И ХРАНЕНЕ - в  книгата на 

ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ
БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА



     Качеството на храната е важна предпоставка за развитието на
организма. Месото е важен източник на пълноценни белтъчини. То е особено необходимо като градивен материал при децата, подрастващите и при изтощаващи организма болести, понеже съдържа някои аминокиселини, които липсват в другите храни. Освен това в него се съдържат някои витамини (А, Вр РР) и соли на калия, натрия, магнезия, фосфора и хлора.
     Консумацията обаче на много месо предизвиква натрупване на чужди вредни вещества, влияещи отрицателно не само върху физиката, но и върху психиката на човека: характера, темперамента, емоционалната нагласа, волята и пр. По-големите количества месо могат да причинят редица заболявания: повишено кръвно налягане, атеросклероза, хроничен запек, подагра и др.

     Уважаеми читателю,
Благодаря ти за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза, като си припомним за безценното наследството оставено ни от ПетърДимков - Лечителя.         Ще съм ти благодарна, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

 Очаквай следващата статия на тема „Здраве” , в която заедно с теб ще разлистим книгата на  Петър  Димков – Лечителя 

ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА

Статията не е спонсорирана.
Следи всички публикации за Health / Здраве ТУК

Коментари