Какво е фитотерапия


Следва малко разяснение в книгата на Петър Димков – Лечителя 

ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА 

за билките – само някои технически въпроси на билколечението.



БИЛКОЛЕЧЕНИЕ (ФИТОТЕРАПИЯ)

     Билколечението означава лечение на болестите с лечебните свойства, които безвредните (не отровни) растения крият в себе си. То е клон от природолечението и не трябва да стои откъснато от останалите природолечебни клонове: водолечение, лечение със слънце и въздух, с физически труд, вегетариански режим на хранене и др., а трябва да върви ръка за ръка с тях.
     Задачата на истинското лечебно изкуство се състои и в това да се намери за всеки болен съответният лечебен метод - част от общата природосъобразна лечебна система.
     Лечението с билки (полезни и лековити треви) през последните десетилетия получи голямо разпространение по цял свят. 
     Билколечението винаги е имало своето значение при лечението на редица заболявания. И сега народната медицина е източник за създаване на нови лекарствени средства.
     Растителните лекарства (билки), лечебното действие на които е установено от вековния опит, ще посочим, когато разглеждаме как се лекуват разните болести.


Уважаеми читателю,
Благодаря ти за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза, като си припомним за безценното наследството оставено ни от ПетърДимков - Лечителя. Ще съм ти благодарна, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Очаквай следващата статия на тема „Здраве” , в която заедно с теб ще разлистим книгата на  Петър Димков – Лечителя 
ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА

Статията не е спонсорирана.
Следи всички публикации за Health / Здраве ТУК

Коментари