Как се лекува кашлица


Кашлицата – дразнеща, постоянна, досадна ... Всеки има някакво определение за нея. Как се справяш с медикаментите за да се отървеш час по-скоро от нея? Аз предпочитам натуралните продукти и затова използвам чая Synergy COH, който е от  реализираните рецепти в съвременен вариант на Петър Димков – Лечителя
Повече за чая прочети ТУК.

     В книгата си  
ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА
Петър Димков – Лечителя описва още един начин за по-бързото оздравяване. 
Цитирам дословно без изменения.



Масаж при магарешка кашлица

     Този масаж облекчава състоянието на болните. С лявата длан се натиска челото, а палецът на дясната ръка се закача за долните резци при отворена уста. Тогава се дърпа много леко долната челюст напред и с малък натиск надолу. Останалите пръсти на тази ръка подпират брадата отдолу. При задушаване се получава веднага облекчение при този похват.

Масаж на гръдния кош

     Той бива сух (с талк), със зехтин или някакъв крем или пък със сапунена вода (в топла баня). Разтрива се гръдният кош с пръсти по направление на ребрата (отзад напред), а гърбът от долу на горе. Масажът продължава до силно зачервяване на кожата и изпотяване.

Масаж: на крайниците (ръце и крака)

     Болният е в легнало положение, а ръката или кракът се поставят настрана от тялото и високо. Масажът бива сух (с талк) или влажен (със зехтин или някакво лекарство). Извършва се чрез поглаждане и умерено притискане от пръстите към тялото - подмишниците или слабините. Същият масаж може да се направи и в банята със сапунена вода.

Заключение.
     Масажите имат голямо влияние при лечението, като намаляват тежестта на боледуването при много болни и скъсяват оздравителния период. Те са особено препоръчителни при някои паралитични състояния, подагра, ишиас, атрофия на мускулите, при затлъстяване, при някои заболявания на жлъчката и черния дроб, при рахитични деца, когато рахитът е в своето начало, при изтощените болни, които не могат да понасят парните бани. В козметиката старите гърци и римляни са употребявали масажа като средство за разкрасяване на лицето и тялото.

     Уважаеми читателю,
     Благодаря ти за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза, като си припомним за безценното наследството оставено ни от ПетърДимков - Лечителя. Ще съм ти благодарна, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

     Очаквай следващата статия на тема „Здраве” , в която заедно с теб ще разлистим книгата на  Петър Димков – Лечителя 

ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА

Статията не е спонсорирана.

Следи всички публикации за Health / Здраве ТУК

Коментари