Боли ли те глава


     След тежък ден  отскоро започна да ме боли глава. Една такава тъпа болка, която някой път чак пулсира и всичко ми пречи, даже и светлината. Аз не обичам да пия лекарства и какъвто и съвет да ми кажат за главоболие се опитвам да го прилагам.



     И какви съвети намерих в книгата на ПетърДимков – Лечителя 

ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА

Масаж при прилив на кръв и болки в главата

Масажистът стои зад гърба на седналия пред него болен и слага дланите на ръцете си на врата му. Палците на масажиста подпират тила, а показалците и средните пръсти повдигат долната челюст. Главата на болния малко се повдига и при изпънат врат той седи така две минути, без да се натискат кръвоносните съдове на врата му.



Масаж при невралгия в областта на главата

Прави се също както предишния масаж, само че в този случай
вратът се изпъва назад.



Масаж: при нервни болки в главата и челото и натиск в главата

Обхваща се главата на болния така, че върховете на пръстите да са по средата на челото, а палците да се опират отстрани на главата. Тогава с лек натиск се изтеглят пръстите по слепите очи и така опъната, кожата се държи 1/2 минута. При мигрена между третия и четвъртия пръст да се образува гънка.



     Уважаеми читателю,
     Благодаря ти за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза, като си припомним за безценното наследството оставено ни от ПетърДимков - Лечителя. Ще съм ти благодарна, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.


Очаквай следващата статия на тема „Здраве” , в която заедно с теб ще разлистим книгата на  Петър Димков – Лечителя

ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ И ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН ЖИВОТ БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА

Статията не е спонсорирана.

Следи всички публикации за Health / Здраве ТУК


Коментари