Как се грижиш за кожата си?

Когато си на 20 години ти се струва, че светът е твой и е много далеч времето до навършване на 40 години. 
Така си мислех и аз! Но повярвайте – това време просто лети и докато се обърнеш се виждаш даже и на повече. 
Затова, който иска да съхрани младостта на лицето си е необходимо постоянно да полага грижи за себе си.

Ще напиша серия статии как да използваме и съчетаваме продуктите  от серия Anew на Avon спрямо възрастта на която сме в момента. 

Започвам с представяне на всекидневната грижа за кожата на лицето.


Добре изглеждащата кожа може да бъде постигната във всяка възраст, но това изисква ежедневна грижа, два пъти дневно, с продукти, подходящи за съответната кожа. Използването на неподходящи продукти би могло да влоши състоянието на кожата. 
Ето защо предварителното определяне на типа кожа, познаването на козметичните продукти и начините за тяхната употреба е в основата за правилната и добра грижа за кожата.

Всекидневната грижа за кожата включва три стъпки

Почистване => Тонизиране => Хидратиране

1. Почистване 

То се извършва с почистващо мляко, гел или почистващ крем в зависимост от типа на кожата. Целта на използването на тези продукти е почистване на кожата от различен тип замърсявания от деня и грим. Почистващите продукти не изсушават кожата, и не нарушават водно-липидната мантия на кожата.


2. Тонизиране

Целта на използването на тоник е да отстрани остатъка от замърсяванията, останали по кожата след прилагане на почистващия продукт, да освежи и тонизира кожата, да подобри кръвообращението, да възстанови нормалното PH на кожата. След използването на тоник не е необходимо измиване на лицето с вода, а направо се преминава към третата стъпка от всекидневната грижа за кожата (хидратиране). Ако искате да използвате вода за измиване, това може да се направи между почистването и тонизирането.


3. Хидратиране

Целта на използването на дневен крем или лосион (според типа кожа) е да се възстанови намалената хидратация на кожата и да се подобри еластичността й. В зависимост от добавените съставки към основната хидратираща субстанция кремовете могат да имат и допълнителен ефект – слънцезащитни, редуциращи бръчките, с повдигащ ефект...


Използването на нощен крем възстановява намалената хидратация на кожата и еластичността й. Активно действащите съставки продължават своето действие и по време на съня. Обичайно в нощните продукти се добавят повечето активнодействащи съставки на козметичните средства – от една страна, в този период от денонощието липсва увреждащото действие на слънчевите лъчи и много съставки могат да се добавят без риск от неволна увреда, а от друга, те действат синергично с възстановяващото действие на съня. Нощните кремове никога не съдържат UV филтри, което прави и консистенцията им по-лека.


Снимката я взех от интернет. Статията не е спонсорирана.

Следете публикациите за грижа за кожата ТУК

Коментари